Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Σε υψηλά 6,5 ετών η ανάπτυξη στον τομέα μεταποίησης

Ραγδαία επιτάχυνση παρουσιάζει η γερμανική μεταποίηση, με τον PMI του Σεπτεμβρίου να εκτοξεύεται σε 60,6. Σε υψηλά έξι μηνών και η άνοδος στον τομέα υπηρεσιών.

Γερμανία: Σε υψηλά 6,5 ετών η ανάπτυξη στον τομέα μεταποίησης

Ο μεταποιητικός τομέας της Γερμανίας εμφάνισε το Σεπτέμβριο τον πιο γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, όπως κατέδειξαν σημερινά στοιχεία της Markit. Πρόκειται για μία ακόμη ένδειξη της ισχύος της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Ο PMI της Markit για τη γερμανική μεταποίησης ενισχύθηκε σε 60,6 αυτό το μήνα, από 59,3 τον προηγούμενο. Η μέτρηση ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για 59.

Ο τομέας των υπηρεσιών επίσης επιταχύνθηκε, με τη δραστηριότητα να επιταχύνεται σε υψηλά έξι μηνών, ενώ η ανάπτυξη συνολικά του ιδιωτικού τομέα βρέθηκε στα υψηλότερά της από τον Απρίλιο του 2011.

Ο σύνθετος PMI του Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο σε 56,7, επίσης σε υψηλά 6,5 ετών.

«Ο PMI του Σεπτεμβρίου έδειξε πως η οικονομία του ιδιωτικού τομέα της Γερμανίας είναι υγιής, τονίζοντας την ισχυρή και με ευρεία βάση ανάπτυξη, τόσο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, όσο και στην απασχόληση», ανέφερε ο Phil Smith, οικονομολόγος της IHS Market.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v