Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Κατώτερη των προσδοκιών η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής

Η παραγωγή στη μεταποίηση αυξήθηκε 0,5%, αλλά η συνολική βιομηχανική παραγωγή ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Πτώση 0,9% κατέγραψε ο κατασκευαστικός τομέας.

Βρετανία: Κατώτερη των προσδοκιών η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής

Ενισχύθηκε τον Ιούλιο η παραγωγή στον βρετανικό τομέα μεταποίησης, όπως κατέδειξαν σημερινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ONS. Συνολικά, ωστόσο, η βιομηχανική παραγωγή δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αναλυτών, πράγμα που υπαινίσσεται μέτρια ανάκαμψη της οικονομίας μπαίνοντας στο τρίτο τρίμηνο.

Η παραγωγή των εργοστασίων αυξήθηκε κατά 0,5% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, καταγράφοντας την πρώτη μηνιαία άνοδό της για φέτος. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην παραγωγή νέων μοντέλων αυτοκινήτων, εξήγησε η ONS.

Η μηναία άνοδος στη μεταποίηση ξεπέρασε τις προσδοκίες των οικονομολόγων της Wall Street Journal, που ανέμεναν ανάπτυξη 0,3%.

Σε ετήσια βάση, ο τομέας εμφάνισε άνοδο 1,9%, επίσης ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Ωστόσο, η συνολική βιομηχανική παραγωγή εμφάνισε μέτρια ανάπτυξη τον Ιούλιο. Σε μηνιαία βάση ενισχύθηκε 0,2%, έναντι μέσης πρόβλεψης για 0,4%.

Η παραγωγή στις βρετανικές κατασκευές υποχώρησε στον μήνα κατά 0,9%.

Σε ξεχωριστά στοιχεία, η στατιστική υπηρεσία ενημέρωσε πως το εμπορικό έλλειμμα του Ιουλίου στα αγαθά διαμορφώθηκε στα 11,6 δισ. στερλίνες, κοντά στο αναθεωρημένο νούμερο των 11,5 δισ. για τον Ιούνιο. Αυτό οφείλεται στην πτώση που εμφάνισαν οι εξαγωγές εκτός ΕΕ, οι οποίες αντιστάθμισαν μια άνοδο στις εξαγωγές σε χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Όπως επισημαίνει το MarketWatch, επίσημες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη 0,3% στην οικονομία το δεύτερο τρίμηνο, σε μεγάλο βαθμό χάρη στο θερμό καλοκαίρι που ενθάρρυνε την κατανάλωση. Το ποσοστό ξεπερνά το 0,2% που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο, αλλά είναι χαμηλότερο του 0,7% στα τέλη του 2016.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v