Εντός του 2018 οι γεωτρήσεις της Exxon Mobil στην Κύπρο

Ο αντιπρόεδρος της Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η απόκτηση τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων στο τεμάχιο και ότι οι γεωτρήσεις θα γίνουν στο πλαίσιο του back to back.

Εντός του 2018 οι γεωτρήσεις της Exxon Mobil στην Κύπρο

Δύο ερευνητικές γεωτρήσεις προγραμματίζει να διενεργήσει στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2018 η Exxon Mobil, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Tristan Aspray.

Σύμφωνα με το Stockwatch, μιλώντας το μεσημέρι στο πλαίσιο παρουσίασης των εργασιών της Exxon Mobil εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η απόκτηση τρισδιάστατων σεισμικών δεδομένων στο τεμάχιο και ότι οι γεωτρήσεις θα γίνουν στο πλαίσιο του back to back.

Αναφέρθηκε στην επεξεργασία των δεδομένων που έχουν εξασφαλιστεί και τόνισε ότι η διαδικασία, θα είναι ταχεία. Ο κ. Aspray σημείωσε ότι παράλληλα με την εν λόγω διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη η τελική επεξεργασία των γεωφυσικών δεδομένων.

Στο σημείο αυτό παρατήρησε ότι η Exxon Mobil και η Qutar Petroleum αφού αξιολογήσουν τα ευρήματα των γεωτρήσεων και δεδομένου ότι η ποσότητα που θα εξευρεθεί είναι ικανοποιητική με βάση τα μεγέθη που θέτει η εταιρεία, ενδέχεται να προχωρήσει στη δημιουργία τερματικού LNG στην Κύπρο.

Τόνισε ακόμη ότι είναι σε εξέλιξη οι συμβάσεις για την εξεύρεση γεώτρησης και ο σχεδιασμός των φρεατίων. Πρόσθεσε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται και τα θέματα που αφορούν στη βάση εργασιών, στα σκάφη ανεφοδιασμού καθώς και άλλες συναφείς υπηρεσίες.

Ανέφερε ότι αποφασίστηκε και η απόσπαση τοπικού προσωπικού της Exxon Mobil στο πρόγραμμα των υπεράκτιων ερευνών στην ΑΟΖ και ότι στόχος της εταιρείας είναι να επεκτείνει τη συνεργασία της στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v