Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτάει 9% το bitcoin μετά την απαγόρευση των ICOs στην Κίνα

Oι κινεζικές αρχές απαγόρευσαν την άντληση κεφαλαίων μέσω ψηφιακών νομισμάτων. Στα 4.400 δολάρια υποχωρεί το bitcoin, καταγράφοντας απώλειες 9%.

Βουτάει 9% το bitcoin μετά την απαγόρευση των ICOs στην Κίνα

H κυβέρνηση της Κίνας ανακήρυξε παράνομες τις αρχικές προσφορές νομισμάτων (ΙCOs), απαγορεύοντας την χρηματοδότηση εταιρειών μέσω ψηφιακών νομισμάτων.

Σε μια ICO, η άντληση των κεφαλαίων γίνεται με την πώληση ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού, των λεγόμενων token, σε ενδιαφερόμενους χρήστες και επενδυτές έναντι ψηφιακών νομισμάτων όπως το bitcoin ή το ether. Tα token μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών στην πλατφόρμα της εταιρείας ή να διατηρηθούν σαν επένδυση. Ο αγοραστής μπορεί να ανταλλάξει ανά πάσα στιγμή τα token στο διαδίκτυο, αλλά δεν γίνεται μέτοχος της εταιρείας.

«Οι ICOs είναι ουσιαστικά μια μορφή μη εγκεκριμένης παράνομης δημόσιας χρηματοδότησης», η οποία δημιουργεί υποψίες για «εγκληματικές δραστηριότητες», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας.

Το bitcoin αντέδρασε στην είδηση με βουτιά 9% στα 4.400 δολάρια.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η χρηματοδότηση μέσω ICOs εκτινάχτηκε στην Κίνα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς αντλήθηκαν περίπου 766 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v