Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Σε χαμηλά έτους η δραστηριότητα στις κατασκευές τον Αύγουστο

Οι πιο περιορισμένες επιχειρηματικές επενδύσεις και η εκτεταμένη οικονομική αβεβαιότητα έπληξαν τη δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα. Ο PMI βρέθηκε στα χαμηλότερά του από τον Αύγουστο του 2016.

Βρετανία: Σε χαμηλά έτους η δραστηριότητα στις κατασκευές τον Αύγουστο

Η ανάπτυξη του βρετανικού κατασκευαστικού τομέα επιβραδύνθηκε τον Αύγουστο στα πιο αδύναμα επίπεδά της εδώ και έναν χρόνο, καθώς η βιομηχανία χτυπήθηκε από μειωμένες επιχειρηματικές επενδύσεις και εκτεταμένη οικονομική αβεβαιότητα, σύμφωνα με την IHS Markit.

Ο PMI της Markit για τον κατασκευαστικό τομέα της Βρετανίας υποχώρησε σε 51,1 από 51,9 τον Ιούλιο. Ο δείκτης βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Αύγουστο του 2016, αν και παρέμεινε άνω του ορίου του 50 που διαχωρίζει ανάπτυξη από συρρίκνωση.

Οι όγκοι νέας δραστηριότητας υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, τόνισε η Markit, με τους συμμετέχοντες στην έρευνα να επισημαίνουν μια έλλειψη νέων παραγγελιών που θα αντικαθιστούσαν πρότζεκτς που έχουν ολοκληρωθεί.

Οι εταιρίες, επίσης, είναι πιο επιφυλακτικές στις προσλήψεις, με τους αριθμούς του προσωπικού να αυξάνονται με τον πιο βραδύ ρυθμό από τον Ιούλιο του 2016 και μετά.

Τα μειωμένα επίπεδα δραστηριότητας σε εμπορικά κτίρια επίσης στάθηκαν πολύ σημαντική αιτία για την συνεχιζόμενη πτωτική πορεία, αντισταθμίζοντας την πιο εύρωστη ανάπτυξη στην οικοδόμηση κατοικιών.

Στο μεταξύ, οι πιέσεις από κόστη ήταν οι πιο αδύναμες εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, καθώς ο αντίκτυπος από την υποτίμηση της στερλίνας στις τιμές αντισταθμίστηκε από τις επιτυχείς διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές, εν μέσω πιο αδύναμων συνθηκών στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v