Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Σε υψηλά 4μήνου η δραστηριότητα των εργοστασίων

Η παραγωγή των εργοστασίων τονώθηκε τόσο από παραγγελίες για εξαγωγές, όσο και από την εγχώρια ζήτηση. Η ροή νέων παραγγελιών ήταν τον Αύγουστο η ισχυρότερη από τον Μάιο. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι υποδείκτες.

Βρετανία: Σε υψηλά 4μήνου η δραστηριότητα των εργοστασίων

Η δραστηριότητα στον βρετανικό τομέα μεταποίησης αυξήθηκε τον Αύγουστο με τον γρηγορότερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς στηρίχθηκε τόσο από τις παραγγελίες για εξαγωγές όσο και από την εγχώρια ζήτηση.

Ο PMI της IHS Markit για την παραγωγή των βρετανικών εργοστασίων διαμορφώθηκε σε 56,9 από το αναθεωρημένο 55,3 του Ιουλίου. Η ανάγνωση ξεπέρασε τη μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων για 55, ενώ βρίσκεται και πολύ πάνω του ορίου του 50, που διαχωρίζει ανάπτυξη από συρρίκνωση.

Οι εταιρίες εμφάνισαν την πιο ισχυρή ροή νέων παραγγελιών από τον Μάιο και μετά, χάρη στην αδύναμη στερλίνα.

«Η μεταποίηση παραμένει σε καλή υγεία παρά την αβεβαιότητα λόγω Brexit», υπογράμμισε ο Rob Dobson, διευθυντής στην IHS Markit. Αυτό «λογικά θα βοηθήσει στη στήριξη της συνεχιζόμενης ανάπτυξης της οικονομίας το τρίτο τρίμηνο, που θα προσθέσει καύσιμο στις εκκλήσεις των "γερακιών'’ της κεντρικής τράπεζας για υψηλότερα επιτόκια».

Πιο συγκεκριμένα για τον Αύγουστο, και οι πέντε υποδείκτες για τον τομέα της μεταποίησης σημείωσαν ανόδους. Ο ρυθμός της δημιουργίας θέσεων εργασίας ήταν ο υψηλότερος εδώ και τρία χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως η μεταποίηση αντιστοιχεί περίπου στο ένα δέκατο της βρετανικής οικονομίας. Ο PMI για τις υπηρεσίες θα δημοσιευθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v