Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Ελαφριά υποχώρηση στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Το επιχειρηματικό κλίμα επιδεινώθηκε οριακά τον Αύγουστο από το υψηλό ρεκόρ του Ιουλίου. Βελτιωμένο το βραχυπρόθεσμο outlook για τις γερμανικές επιχειρήσεις. Σταθερή η πορεία ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας.

Γερμανία: Ελαφριά υποχώρηση στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Οριακή υποχώρηση εμφάνισε ο δείκτης του Ifo για τη γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο από το υψηλό ρεκόρ του Ιουλίου. Πρόκειται για μια ένδειξη πως η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης παραμένει σε πορεία στέρεης ανάπτυξης, επεσήμανε το ινστιτούτο.

Ο δείκτης για το επιχειρηματικό κλίμα διαμορφώθηκε στις 115,8 μονάδες από το 116 του Ιουλίου. Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν υποχώρηση σε 115,5 μονάδες.

«Η εμπιστοσύνη των γερμανικών επιχειρήσεων παραμένει πολύ ισχυρή», τόνισε ο πρόεδρος του think tank, Clemens Fuest.

Οι γερμανικές εταιρίες είναι λιγότερο αισιόδοξες για την τρέχουσα κατάστασή τους, αλλά το βραχυπρόθεσμο επιχειρηματικό outlook βελτιώθηκε κι άλλο, όπως κατέδειξε η έρευνα του ινστιτούτου σε περίπου 7.000 επιχειρήσεις.

Νωρίτερα σήμερα, η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανέφερε πως η οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο με ρυθμό 2,5% σε ετήσιους όρους, χάρη στις εταιρικές επενδύσεις και στην ιδιωτική κατανάλωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v