Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Οριακή αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Μετά τα χαμηλά έξι μηνών, οι αιτήσεις αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα κατά 2.000. Ο Αύγουστος δείχνει μήνας σταθερών προσλήψεων, διστάζουν οι εταιρίες να κάνουν απολύσεις.

ΗΠΑ: Οριακή αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλλαν αίτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες για επίδομα ανεργίας, αυξήθηκε την εβδομάδα μέχρι τις 19 Αυγούστου κατά 2.000 σε 234.000, αφότου είχε αγγίξει χαμηλά έξι μηνών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας.

Οι οικονομολόγοι του MarketWatch, πάντως, ανέμεναν πως οι αιτήσεις θα ανέρχονταν σε 238.000.

Η μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η χαμηλότερη από το Φεβρουάριο και η δεύτερη χαμηλότερη απ’ όταν ξεκίνησε η τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη το 2009. Η τελευταία φορά που οι αιτήσεις ήταν σε τόσο χαμηλά επίπεδα ήταν το 1973.

Όπως τόνισε ο Lou Crandall, ανώτατος οικονομολόγος στην Wrightson ICAP, η υποβόσκουσα τάση των αιτήσεων έχει παραμείνει πολύ σταθερή σε ένα εύρος κοντά στις 245.000 μέχρι στιγμής φέτος.

Το επίπεδο των αιτήσεων αποτελεί ένδειξη για έναν ακόμη μήνα στέρεων προσλήψεων. Οι οικονομολόγοι τόνισαν πως οι επιχειρήσεις διστάζουν να απολύσουν εργαζόμενους, καθώς ανησυχούν πως δεν θα καταφέρουν να βρουν άμεσα αντικαταστάτες, αν χρειαστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v