Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάλαρντ: Η Fed δεν χρειάζεται να αυξήσει τα επιτόκια

Ο πληθωρισμός προβλέπεται να αυξηθεί μόλις κατά 1,8%, ακόμα και αν το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχωρήσει στο 3% από το 4,3% που βρίσκεται σήμερα, υποστήριξε ο αξιωματούχος της Fed.

Μπάλαρντ: Η Fed δεν χρειάζεται να αυξήσει τα επιτόκια

H Fed μπορεί να αφήσει τα επιτόκια στο επίπεδο που βρίσκονται για την ώρα, επειδή ο πληθωρισμός δεν αναμένεται να αυξηθεί πολύ ακόμα και αν η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ συνεχίσει να βελτιώνεται, δήλωσε ο Τζέιμς Μπάλαρντ.

«Το τρέχον επίπεδο του επιτοκίου αναμένεται να παραμείνει κατάλληλο βραχυπρόθεσμα» ανέφερε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας σε ομιλία που έδωσε στο Νάσβιλ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος υποστήριξε πως ο πληθωρισμός προβλέπεται να αυξηθεί μόλις κατά 1,8%, ακόμα και αν το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχωρήσει στο 3% από το 4,3% που βρίσκεται σήμερα. Με τόσο μικρή ανοδική πίεση στον πληθωρισμό, η Fed δεν έχει κανέναν λόγο να αυξήσει τα επιτόκια για να επιβραδύνει την ανάπτυξη, πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πτώση του δολαρίου το 2017, ο κ. Μπάλαρντ υποστήριξε ότι οφείλεται στη βελτίωση των προοπτικών για την οικονομία της ευρωζώνης και την απόσυρση της νομισματικής τόνωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v