Σε προ κρίσης υψηλά οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών

Οι μετοχές των μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας ενισχύθηκαν πάνω από 1% την Τρίτη, οδηγώντας τον χρηματοοικονομικό δείκτη του S&P 500 στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2007.

Σε προ κρίσης υψηλά οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών

Oι μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών την Τρίτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις τεχνολογικές μετοχές για χάρη των τραπεζικών.

Οι μετοχές των μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας ενισχύθηκαν πάνω από 1% την Τρίτη, οδηγώντας τον χρηματοοικονομικό δείκτη του S&P 500 στις 419,54 μονάδες. Ο δείκτης δεν είχε ανέβει στο επίπεδο αυτό από τον Δεκέμβριο του 2007, προτού ξεσπάσει η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, την Τετάρτη το γραφείο νομισματικού ελέγχου των ΗΠΑ (ΟCC), το οποίο εποπτεύει τις αμερικανικές τράπεζες, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την τροποποίηση του κανόνα Volcker, ο οποίος εμποδίζει τις τράπεζες που δέχονται καταθέσεις να χρησιμοποιούν κεφάλαιά τους για συναλλαγές μετοχών, παραγώγων και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

To γραφείο θα ζητήσει από τις τράπεζες σχόλια για το πώς έχει αποδώσει ο κανόνας, δήλωσαν πηγές στους Financial Times.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η διαδικασία αυτή έχει ενισχύσει τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η διαδικασία χαλάρωσης των κανονισμών στη Wall Street θα επιτύχει, παρά τις χαμηλές προσδοκίες για τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v