BP: Στα $684 εκατ. τα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο

Τα κέρδη υπολογισμένα με βάση το τρέχον κόστος των προμηθειών ανήλθαν στα 684 εκατ. δολάρια από 1,5 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο. Το καθαρό χρέος αυξήθηκε στα 39,8 δισ. δολάρια.

BP: Στα $684 εκατ. τα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο

Tα κέρδη της BP κατέγραψαν πτώση 5% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, καθώς η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία πλήρωσε το τίμημα της ακύρωσης ενός μεγάλου έργου στην Ανγκόλα.

Ωστόσο, τα κέρδη ήταν αρκετά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, όπως συνέβη και με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα η Royal Dutch Sell και η Total.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα κέρδη υπολογισμένα με βάση το τρέχον κόστος των προμηθειών ανήλθαν στα 684 εκατ. δολάρια από 1,5 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο και 720 εκατ. δολάρια στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από την απομείωση 750 εκατ. δολαρίων, μετά την απόφαση της BP τον Ιούνιο να εγκαταλείψει μερίδιο 50% σε κοίτασμα φυσικού αερίου στην νότια Αγκόλα.

Οι ταμειακές ροές κατά τη διάρκεια του τριμήνου ανήλθαν στα 6,9 δισ. δολάρια. Το μέρισμα παρέμεινε στα 10 σεντς ανά μετοχή.

Το καθαρό χρέος αυξήθηκε στα 39,8 δισ. δολάρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, από 30,9 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v