H Shell σχεδιάζει να περικόψει 400 θέσεις εργασίας στην Ολλανδία

Οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου οδηγούν τον πετρελαϊκό κολοσσό σε μια μετατόπιση από τα «mega projects», σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο.

H Shell σχεδιάζει να περικόψει 400 θέσεις εργασίας στην Ολλανδία

H Shell σχεδιάζει να περικόψει περισσότερες από 400 θέσεις εργασίας στην Ολλανδία, καθώς ο πετρελαϊκός κολοσσός μετατοπίζει το επιχειρηματικό του μοντέλο λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που έχει δει το Reuters.

H δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή στον κόσμο ανέφερε στο Reuters πως περίπου «400 θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο το τελευταίο τρίμηνο του 2017 και το πρώτο εξάμηνο του 2018».

«Η Shell μετασχηματίζεται σε μια πιο απλή εταιρεία» ανέφερε ένας εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο τελικός αριθμός των περικοπών θα αποφασιστεί μετά από διαβουλεύσεις με τους υπαλλήλους.

Η προτεινόμενη αναδιάρθρωση, η οποία προβλέπει τη μεταφορά δεκάδων ερευνητικών θέσεων από την Ολλανδία στην Μπανγκαλόρ της Ινδίας, υπογραμμίζει σύμφωνα με το Reuters πως οι πιο χαμηλές τιμές ωθούν τον πετρελαϊκό κολοσσό σε μια μετατόπιση από τα «mega projects» και σε μια στροφή σε ρόλους υψηλότερης αξίας, όπως η έρευνα σε χώρες χαμηλού κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v