H JP Morgan εξελίσσει ρομπότ για trading μετοχών

Η δουλειά του LOXM είναι να εκτελεί εντολές πελατών με τη μέγιστη ταχύτητα στην καλύτερη δυνατή τιμή, χρησιμοποιώντας μαθήματα που πήρε από δισεκατομμύρια συναλλαγές που έγιναν στο παρελθόν.

H JP Morgan εξελίσσει ρομπότ για trading μετοχών

H JP Morgan πολύ σύντομα θα χρησιμοποιεί ένα ρομπότ που θα εκτελεί συναλλαγές μετοχών, μετά από μια επιτυχημένη ευρωπαϊκή δοκιμή του νέου προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της τράπεζας.

Το ρομπότ, γνωστό ως LOXM, δοκιμάστηκε το πρώτο τρίμηνο στην Ευρώπη και το τέταρτο τρίμηνο θα λανσαριστεί στην Ασία και στις ΗΠΑ, δήλωσε στους Financial Times ο Daniel Ciment, επικεφαλής ηλεκτρονικού trading μετοχών στην αμερικανική τράπεζα.

Η δουλειά του LOXM είναι να εκτελεί εντολές πελατών με τη μέγιστη ταχύτητα στην καλύτερη δυνατή τιμή, χρησιμοποιώντας μαθήματα που πήρε από δισεκατομμύρια συναλλαγές που έγιναν στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως το πώς θα ξεφορτώνεται μεγάλο αριθμό μετοχών χωρίς να μεταβάλλει τις τιμές στην αγορά.

«Η προσαρμογή αυτή γινόταν προηγουμένως από ανθρώπους, αλλά τώρα η μηχανή AI μπορεί να το κάνει σε πολύ μεγαλύτερη και αποτελεσματική κλίμακα» ανέφερε ο David Fellah, στέλεχος της ομάδας European Equity Quant Research της JP Morgan.

O κ. Ciment υποστήριξε ότι ως τώρα, οι ευρωπαϊκές δοκιμές έχουν δείξει πως η τιμολόγηση που επιτυγχάνει το LOMX είναι πολύ καλύτερη από το σημείο αναφοράς της.

Οι επενδυτικές τράπεζες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσουν τα κόστη και να εξαλείψουν τις χρονοβόρες εργασίες ρουτίνας.

Η JP Morgan πιστεύει ότι είναι η πρώτη τράπεζα της Wall Street που θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την εκτέλεση συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v