Επαναγορά μετοχών ανακοίνωσε η HSBC

Η τράπεζα σχεδιάζει να επαναγοράσει τίτλους αξίας έως 5,5 δισ. δολαρίων, τα 2 δισ. εξ αυτών εντός της τρέχουσας χρονιάς. Ανω των εκτιμήσεων τα κέρδη εξαμήνου.

Επαναγορά μετοχών ανακοίνωσε η HSBC

Η τιμή της μετοχής της HSBC σημείωσε αύξηση 3% στις αγορές της Ασίας καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε επαναγορά τίτλων αξίας 2 δισ. δολαρίων εντός του 2017.

Το σχέδιο επαναγοράς ανακοινώθηκε παράλληλα με τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου. Με βάση αυτά, τα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη ήταν 12 δισ. δολάρια ή 12% υψηλότερα από το πρώτο εξάμηνο του 2016, πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα έσοδα, ωστόσο, μειώθηκαν 11%, στα 26,2 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές έχουν εστιάσει στα σχέδια επαναγοράς μετοχών καθώς το συνολικό ποσό των 5,5 δισ. δολαρίων είναι υψηλότερο του αναμενόμενου.

Η τράπεζα ξεκίνησε σχέδιο αναδιάρθρωσης το 2015, όπως θυμίζουν οι Financial Times, το οποίο είχε ως στόχο τη μείωση του κόστους και τον περιορισμό επενδύσεων ρίσκου σε αγορές με χαμηλή ανάπτυξη. Η εμπιστοσύνη επέστρεψε στην HSBC χάρη στην αύξηση των επιτοκίων και το βελτιωμένο περιβάλλον σε ό,τι αφορά στο trading.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v