RBS: Στα $5,5 δισ. ο διακανονισμός με ΗΠΑ για τα «τοξικά »στεγαστικά

Η τράπεζα με έδρα το Εδιμβούργο ανακοίνωσε ότι συμφώνησε στον διακανονισμό της μήνυσης που κατέθεσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στεγαστικής Χρηματοδότησης (FHFA) σχετικά με την πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων 32 δισ. δολαρίων.

RBS: Στα $5,5 δισ. ο διακανονισμός με ΗΠΑ για τα «τοξικά »στεγαστικά

Η RBS θα πληρώσει 5,5 δισ. δολάρια για τον διακανονισμό της υπόθεση πώλησης «τοξικών» δανείων πριν την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Πρόκειται για μια εκ των δύο μεγάλων ερευνών που διενεργούν οι αμερικάνικες αρχές και που πρέπει να επιλυθούν για να μπορέσει η βρετανική κυβέρνηση να πουλήσει το μερίδιο της στην τράπεζα.

Η τράπεζα με έδρα το Εδιμβούργο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συμφώνησε στον διακανονισμό της μήνυσης που κατέθεσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στεγαστικής Χρηματοδότησης (FHFA) σχετικά με την πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων 32 δισ. δολαρίων.

Ο CEO της RBS, Ross McEwan, δήλωσε πως η συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση ενός από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τράπεζα. «Ο διακανονισμός αυτός αποτελεί μια υπενθύμιση για το τι συνέβη σε αυτήν την τράπεζα πριν από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση και το βαρύ τίμημα που πλήρωσε για τις παγκόσμιες φιλοδοξίες της» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v