Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό υψηλό για τις γερμανικές εξαγωγές τον Μάιο

Οι εξαγωγές γερμανικών αγαθών αυξήθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, σημειώνοντας άνοδο 1,4% σε 107,9 δισ. ευρώ. Ισχυρές και οι εισαγωγές τον Μάιο, στο ρεκόρ των 98,6 δισ. Σε 20,3 δισ. ενισχύθηκε το εμπορικό πλεόνασμα.

Ιστορικό υψηλό για τις γερμανικές εξαγωγές τον Μάιο

Σε υψηλό ρεκόρ βρέθηκαν τον Μάιο οι εξαγωγές γερμανικών αγαθών, αντανακλώντας μια ανάκαμψη στην παγκόσμια ζήτηση από τις αρχές του έτους.

Σε προσαρμοσμένους όρους, οι συνολικές εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, σημειώνοντας άνοδο 1,4% σε 107,9 δισ. ευρώ, όπως ενημέρωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Οι γερμανικές εξαγωγές εκτοξεύτηκαν κατά 14,1% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2016 σε μη προσαρμοσμένους όρους, κυρίως λόγω της ισχυρής ζήτησης από περιοχές εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εισαγωγές της Γερμανίας επίσης ήταν ισχυρές τον Μάιο. Αυξήθηκαν 1,2% σε σχέση με τον Απρίλιο, αγγίζοντας το ρεκόρ των 87,6 δισ. ευρώ, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Σε σύγκριση με πέρυσι έκαναν άλμα 16,2%, σε μη προσαρμοσμένους όρους.

Το προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας αυξήθηκε σε 20,3 δισ. ευρώ τον Μάιο από 19,8 δισ. τον Απρίλιο. Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν ελαφρώς μικρότερο πλεόνασμα, 20,1 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v