Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο 1,4% αναβαθμίστηκε το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου

Tο ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1,4% το πρώτο τρίμηνο, αντί για 1,2% που είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα και 0,7% που είχε μετρηθεί αρχικά.

ΗΠΑ: Στο 1,4% αναβαθμίστηκε το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου

Η αμερικανική οικονομία επιβραδύνθηκε λιγότερο από ό,τι είχε υπολογιστεί αρχικά το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την τρίτη και τελική μέτρηση του ΑΕΠ. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,4% αντί για 1,2% που είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα και 0,7% που είχε μετρηθεί αρχικά. 

Οι αναλυτές του Reuters ανέμεναν ότι θα επιβεβαιωθεί η προηγούμενη μέτρηση. 

Ακόμα και μετά την αναθεώρηση, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το πρώτο τρίμηνο με τον χαμηλότερο ρυθμό από το δεύτερο τρίμηνο του 2016. 

Η ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου έλαβε ώθηση από την ανοδική αναθεώρηση των καταναλωτικών δαπανών, που αντιστοιχούν περίπου στα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. 

Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 2.000 την εβδομάδα που έληξε στις 24 Ιουνίου, στις 244.000.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει στις 240.000.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων ανεργίας  τις τέσσερις προηγούμενες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, υποχώρησε κατά 2.750 στις 242.250. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v