Eυρωπαϊκές τράπεζες στρέφονται στο blockchain για τη χρηματοδότηση εμπορίου

Μια πλατφόρμα χρηματοδότησης των διασυνοριακών παραγγελιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα λανσάρουν επτά τράπεζες. Το νέο σύστημα θα βασίζεται στην τεχνολογία blockchain.

Eυρωπαϊκές τράπεζες στρέφονται στο blockchain για τη χρηματοδότηση εμπορίου

Επτά από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν προσλάβει την IBM για τη δημιουργία ενός νέου blockchain συστήματος για τη χρηματοδότηση των διασυνοριακών παραγγελιών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Η πλατφόρμα που έχει αναλάβει να δημιουργήσει η IBM θα προσφέρει στις επιχειρήσεις εμπορική χρηματοδότηση από τις Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Radobank, Societe Generale και UniCredit.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το blockchain θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στις τράπεζες στο μέλλον και ότι η χρηματοδότηση του εμπορίου είναι ένας από τους τομείς με τις μεγαλύτερες προοπτικές για την τεχνολογία» δήλωσε στους Financial Times ο Rudi Peeters, CIO στην KBC.

O ίδιος ανέφερε πως οι τράπεζες σχεδιάζουν να επεκτείνουν την πλατφόρμα για να περιλαμβάνει θαλάσσιες οδούς μεταφοράς.

Η πλατφόρμα, η οποία αναμένεται να προσθέσει περισσότερες τράπεζες, πιστωτικές υπηρεσίες και διακομιστές εμπορευμάτων, θα επιτρέπει επίσης στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να παρακολουθούν τις παραγγελίες και να χρησιμοποιούν έξυπνα συμβόλαια που πυροδοτούν αυτόματα πληρωμές υπό συγκεκριμένες συνθήκες, όπως όταν στέλνεται ένα έμβασμα ή καταγράφεται μια παράδοση.

Οι επιχειρήσεις θα ελέγχονται από τις τράπεζες προτού προστεθούν στην πλατφόρμα, η οποία σύμφωνα με τον κ. Peeters θα είναι φθηνότερη από τις παραδοσιακές μορφές χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v