Μετοχικά Αμοιβαία: Πτώση κατά 15,6% στο γ΄ τρίμηνο

Απώλειες κατά 15,6% κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά Μετοχικά Αμοιβαία στο γ΄ τρίμηνο του 2002, ενώ τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν τα Αμοιβαία που επένδυσαν σε μετοχές τεχνολογίας. Το παραπάνω τρίμηνο αποτέλεσε την χειρότερη περίοδο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Μετοχικά Αμοιβαία: Πτώση κατά 15,6% στο γ΄ τρίμηνο
Tο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε το φετινό Σεπτέμβρη αποτέλεσε το χειρότερο χρονικό διάστημα για τα Μετοχικά Αμοιβαία Εσωτερικού στην Ευρώπη το 2002, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Αναλυτικότερα, απώλειες ύψους 15,6% κατά μέσο όρο κατέγραψαν τα Μετοχικά Αμοιβαία για το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ποσοστό που αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες απώλειες από την περίοδο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι εκροές κεφαλαίων στο δείκτη MSCI ανήλθαν στα 2,7 τρισ. δολ., ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφησαν στα Μετοχικά που τοποθετήθηκαν σε τεχνολογικές κυρίως μετοχές.

Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την παραπάνω πτώση στην υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών και στο γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v