Χειρότερα αποτελέσματα περιμένει η Ericsson

Χαμηλότερα αναμένει τα κέρδη και τις πωλήσεις της για το τρίτο τρίμηνο του 2002 η εταιρία κινητής, Ericsson. ”Αναμενόμενη” χαρακτηρίζουν την εξέλιξη οι αναλυτές, λόγω παρεμφερών ανακοινώσεων από τις Nokia και Nortel, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Χειρότερα αποτελέσματα περιμένει η Ericsson
Προειδοποίηση σχετικά με τα αποτελέσματά της του γ΄ τριμήνου απηύθυνε η Ericsson, η οποία περιμένει πτώση για κέρδη και για πωλήσεις, τονίζοντας ότι η αγορά στην οποία δραστηριοποιείται παραμένει αβέβαια με λίγες ενδείξεις σταθεροποίησης το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Οι αναλυτές θεωρούσαν την εξέλιξη αναμενόμενη, μετά τις αντίστοιχες ανακοινώσεις των Nokia και Nortel το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα φέτος, η Ericsson ανακοίνωσε ότι περιμένει η αγορά κινητής τηλεφωνίας να συρρικνωθεί, για το σύνολο του 2002 κατά 15%, χωρίς να δώσει συγκεκριμένες προβλέψεις για το γ΄ τρίμηνο.

Η εταιρία πρόσφατα συνέλεξε περίπου 3 δισ. ευρώ από προσφορά νέων μετοχών, ενώ έκανε γνωστό, ότι θα συνεχίσει να μειώνει το κόστος, αναμένοντας κέρδη μέσα στο 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v