Κονστάνσιο (ΕΚΤ): Οι κυβερνήσεις να στηρίξουν τις bad banks

Οι bad banks ή οι εταιρείες asset management θα μπορούσαν να διορθώσουν τις αστοχίες της αγοράς αγοράζοντας δάνεια στην μακροπρόθεσμη οικονομική τους αξία, αντί της σχετικά πιεσμένης αγοραίας αξίας τους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Κονστάνσιο (ΕΚΤ): Οι κυβερνήσεις να στηρίξουν τις bad banks
Οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις τράπεζες της ευρωζώνης να μειώσουν το τεράστιο απόθεμα «κόκκινων δανείων», στηρίζοντας τις επονομαζόμενες «bad banks» που θα μπορούσαν να αγοράσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάνσιο.

Καθώς η αγορά «κόκκινων δανείων»  της ευρωζώνης είναι μικρή και με περιορισμένη ρευστότητα, οι bad banks ή οι εταιρείες asset management  θα μπορούσαν να διορθώσουν τις αστοχίες της αγοράς αγοράζοντας δάνεια στην μακροπρόθεσμη οικονομική τους αξία, αντί της σχετικά πιεσμένης αγοραίας αξίας τους, δήλωσε ο κ. Κονστάνσιο, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο σε αυτού του τύπου τις εταιρείες asset management: η κρατική στήριξη», δήλωσε. «Βάζοντας κεφάλαια και χρηματοδοτικές εγγυήσεις, οι κυβερνήσεις μπορούν να σηματοδοτήσουν την προσήλωσή τους σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να φέρουν πιο μπροστά τα σχετικά οφέλη», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v