Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H κινεζική CIC εξαγόρασε την Logicor έναντι €12,25 δισ.

Η εξαγορά της Logicor από την CIC είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην αγορά του ευρωπαϊκού real estate. Το κινεζικό επενδυτικό ταμείο απέκτησε την εταιρεία μετά από μάχη με κοινοπραξία δύο κρατικών funds της Σιγκαπούρης.

H κινεζική CIC εξαγόρασε την Logicor έναντι €12,25 δισ.

Η China Investment Corporation, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Κίνας κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Logicor από την Blackstone έναντι 12,25 δισ. ευρώ.

H Logicor δραστηριοποιείται στην ευρωπαϊκή αγορά προώθησης και διαχείρισης αποθηκευτικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με την Dealogic, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εξαγορά από κινεζική εταιρεία στην ιστορία και η δεύτερη μεγαλύτερη στην αγορά του ευρωπαϊκού real estate.

«Αναπτύξαμε την Logicor με περισσότερες από 50 συγχωνεύσεις για να γίνει η κύρια πανευρωπαϊκή εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά αποθηκευτικών εγκαταστάσεων» ανέφερε ο Anthnoy Myers, επικεφαλής της Blackstone στην αγορά real estate στην Ευρώπη.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η CIC είχε ανταγωνισμό από τις Mapletree Investments και Temasek, μια κοινοπραξία δύο κρατικών funds της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου της Σιγκαπούρης, στη διαδικασία ενεπλάκη και η Global Logistics Properties, μια εταιρεία που ελέγχεται από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας.

Οι αποθηκευτικοί χώροι έχουν μεγάλη αξία για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως η Amazon.

H Logicor έχει στην ιδιοκτησία πάνω από 600 ακίνητα στην Ευρώπη, με συνολικό αποθηκευτικό χώρα 13 εκατ. τετραγωνικών μέτρων.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην κεντρική Ευρώπη, όπου το διαδικτυακό εμπόριο δεν έχει αναπτυχθεί τόσο όσο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ντιλ αναμένεται να κλείσει αργότερα το 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v