Κομισιόν: Κατ' αρχήν συμφωνία για την ανακεφαλαιοποίηση της Monte Paschi

Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως συμφώνησε κατ' αρχήν στην «προληπτική ανακεφαλαιοποίηση» της τράπεζας στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών κανόνων, υπό την προϋπόθεση πως τηρούνται κριτήρια όπως η διασφάλιση ότι η τράπεζα θα γίνει κερδοφόρα.

Κομισιόν: Κατ αρχήν συμφωνία για την ανακεφαλαιοποίηση της Monte Paschi

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία με τις Ιταλικές αρχές για την ανακεφαλαιοποίηση της προβληματικής τράπεζας Banca Monte dei Paschi di Siena.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Κομισιόν ανακοίνωσε πως συμφώνησε κατ' αρχήν στην «προληπτική ανακεφαλαιοποίηση» της τράπεζας στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών κανόνων, υπό την προϋπόθεση πως τηρούνται κριτήρια όπως η διασφάλιση ότι η τράπεζα θα γίνει κερδοφόρα.

«Αυτό απαιτεί η τράπεζα να προχωρήσει σε μια σε βάθος αναδιάρθρωση με σκοπό να διατηρήσει την βιωσιμότητά της μακροπρόθεσμα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.

«Θα επέτρεπε στην Ιταλία να χορηγήσει κεφάλαια στην MPS ως προληπτικό μέτρο, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων, περιορίζοντας παράλληλα το βάρος στους Ιταλούς φορολογούμενους», δήλωσε η επίτροπος ανταγωνισμού Margrethe Vestager.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η συμφωνία θα εξαρτηθεί από την επιβεβαίωση από την ΕΚΤ ότι η Monte dei Paschi είναι φερέγγυα και από τη συμφωνία των ιδιωτών επενδυτών να αγοράσουν το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v