”Θλίψη” σκορπούν τα macro των ΗΠΑ (update)

Χαμηλότερα του αναμενομένου ήταν τα αμερικανικά μακροοικονομικά στοιχεία από προσωπικό εισόδημα (στο 0,4%, έναντι προβλέψεων για 0,5%), δαπάνες καταναλωτή (στο 0,3%, έναντι προβλέψεων για 0,5%) και το δείκτη PMI (στο 48,1 από τις εκτιμήσεις για 53,1).

”Θλίψη” σκορπούν τα macro των ΗΠΑ (update)
Χαμηλότερα του αναμενομένου ανακοινώθηκαν τα αμερικανικά μακροοικονομικά στοιχεία από δαπάνες καταναλωτή και προσωπικό εισόδημα, ενώ χαμηλότερα των προβλέψεων κινήθηκε και ο δείκτης ΡΜΙ.

Ιδιαίτερα αρνητικά ήταν τα στοιχεία για το δείκτη PMI του Σικάγου το Σεπτέμβριο, ο οποίος μειώθηκε για πρώτη φορά ύστερα από τον Ιανουάριο κάτω από το 50, στοιχείο που υποδηλώνει υποχώρηση, διαμορφούμενος στο 48,1. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στο 53,1, από το 54,9 του Αυγούστου.

Στο 0,3% διαμορφώθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, το μήνα Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν να αυξηθούν με ρυθμός 0,5% και τον Ιούλιο το ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 1%.

Εξάλλου, στο 0,4% διαμορφώθηκε το προσωπικό εισόδημα για τον ίδιο μήνα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 0,5% και τον Ιούλιο είχε παραμείνει αμετάβλητο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v