DAX: Απώλειες 33,4% για το γ΄ τρίμηνο

Απώλειες της τάξεως του 33,4% κατέγραψε το γ΄ τρίμηνο 2002 ο δείκτης DAX, ποσοστό που του ”χάρισε” την πρωτιά από πλευράς ζημιών στην Ευρώπη και την δεύτερη θέση παγκοσμίως. Ισχυρότερες απώλειες είχαν να σημειωθούν από το... ψυχροπολεμικό 1959.

DAX: Απώλειες 33,4% για το γ΄ τρίμηνο
Σε τροχιά ”ελεύθερης πτώσης” βρέθηκε το γ΄ τρίμηνο 2002 ο δείκτης DAX 30, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 33,4%, ποσοστό που αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες ζημίες από το 1959.

Μάλιστα ο DAX έχει το θλιβερό προνόμιο να αποτελεί παγκοσμίως το δεύτερο χειρότερο δείκτη σε αποδόσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα, πίσω από τον Bovespa της Βραζιλίας.

Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την παραπάνω υποχώρηση, μεταξύ άλλων, στην πτώση που σημειώνουν οι παγκόσμιες αγορές, στις αδύναμες μακροοικονομικές ενδείξεις της Γερμανίας, αλλά και στην ισχυρή πτώση που κατέγραψαν οι ασφαλιστικές εταιρίες.

Αξίζει να αναφερθεί πως εννέα από τις τριάντα συνολικά εταιρίες του δείκτη απώλεσαν περισσότερο από το 50% της χρηματιστηριακής τους αξίας, ενώ και η σημερινή συνεδρίαση δεν διαγράφεται θετική για τον γερμανικό δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v