Στο ναδίρ οι πωλήσεις εταιρικών ομολόγων στις ΗΠΑ

Στο ναδίρ βρέθηκαν οι πωλήσεις εταιρικών ομολόγων στις ΗΠΑ, για το γ΄ τρίμηνο του 2002, διαμορφούμενες στα 101 δισ. δολ. περίπου. Το παραπάνω μέγεθος αποτελεί το χαμηλότερο ποσό για τις εταιρίες από το α΄ τρίμηνο του 1997.

Στο ναδίρ οι πωλήσεις εταιρικών ομολόγων στις ΗΠΑ
Στο χαμηλότερο σημείο τους βρέθηκε ο αριθμός των πωλήσεων εταιρικών ομολόγων στις ΗΠΑ, για το γ΄ τρίμηνο του 2002, σύμφωνα με στοιχεία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Αναλυτικότερα το συνολικό ύψος των δανείων που συνήφθησαν το συγκεκριμένο τρίμηνο ανήλθε στα 101 δισ. δολάρια περίπου, το χαμηλότερο ποσό από το α΄ τρίμηνο του 1997.

Εταιρίες όπως η General Electric, η Chevron Texaco και η Wal – Mart Stores προχώρησαν στην έκδοση ομολόγων αξίας 77,7 δισ. δολ., ποσό που παρουσιάζεται μειωμένο κατά 37% έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου.

Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την παραπάνω εξέλιξη, μεταξύ άλλων, στα σκάνδαλα τύπου WorldCom όπου αποτρέπουν τους επενδυτές να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους σε εταιρικά ομόλογα, δεδομένο που επηρεάζει αρνητικά και τις εταιρίες που επιθυμούν να εκδώσουν ομόλογα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v