Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”WSJ”: Σε ύφεση η αμερικανική οικονομία

Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται πλέον σε ύφεση, σύμφωνα με την πλειονότητα των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της ”WSJ”, μια εκτίμηση που ενισχύεται από τα νέα στοιχεία, τα οποία έδειξαν ισχυρή πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον προηγούμενο μήνα.

”WSJ”: Σε ύφεση η αμερικανική οικονομία
Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται πλέον σε ύφεση, σύμφωνα με την πλειονότητα των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της ”Wall Street Journal”, μια εκτίμηση που ενισχύεται από τα νέα στοιχεία, τα οποία έδειξαν ισχυρή πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον προηγούμενο μήνα.

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου, έδειξε μια απότομη αλλαγή προς την απαισιοδοξία, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Για παράδειγμα, αναφέρει η ”WSJ”, οι οικονομολόγοι εκτιμούν τώρα ότι οι νέες θέσεις εργασίας (εξαιρουμένου του αγροτικού τομέα) θα έχουν μέση αύξηση στις 9.000 θέσεις μηνιαίως για τους επόμενους 12 μήνες, έναντι 48.500 που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Επιπλέον, 20 οικονομολόγοι αναμένουν κάθετη υποχώρηση των νέων θέσεων εργασίας, ενώ η μέση πρόβλεψη για τον ρυθμό ανεργίας αυξάνεται στο 5,5% μέχρι τον Δεκέμβριο, έναντι 4,8% κατά την προηγούμενη δημοσκόπηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v