H Amazon ξεκινά διανομή ειδών παντοπωλείου στη Γερμανία

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε στα μέλη της υπηρεσίας Prime ότι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 85.000 προϊόντα.

H Amazon ξεκινά διανομή ειδών παντοπωλείου στη Γερμανία

Η Amazon ξεκίνησε την Πέμπτη τη διανομή τροφίμων στο Βερολίνο και στο γειτονικό Πότσνταμ για τα μέλη της συνδρομητικής υπηρεσίας Prime.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε στα μέλη της υπηρεσίας ότι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 85.000 προϊόντα. Με 9,99 ευρώ το μήνα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα όπως σοκολάτα, καφέ και ψωμί από 25 τοπικά καταστήματα, με ελάχιστη παραγγελία τα 40 ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα η Deutsche Post ανακοίνωσε πως έχει υπογράψει σύμβαση με την Amazon για την διανομή τροφίμων.

Η Amazon ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες διανομής ειδών παντοπωλείου το 2007 στο Σιάτλ και από τότε έχει επεκταθεί σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ. Πέρυσι λάνσαρε την υπηρεσία και στο Λονδίνο.

Ο Φλόριαν Μπάουμγκαρτνερ, διευθυντής της AmazonFresh στη Γερμανία, ανέφερε πως η υπηρεσία θα ξεκινήσει σε κάποια σημεία του Βερολίνου και το Πότσνταμ και σταδιακά θα επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές.

Το ηλεκτρονικό παντοπωλείο δεν έχει ακόμα επεκταθεί στη Γερμανία, καθώς η πυκνότητα των καταστημάτων τροφίμων είναι μεγάλη και τα μεγάλα σουπερμάρκετ Aldi και Lidl δεν προσφέρουν διαδικτυακές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v