Monte dei Paschi: Ζημιές 169 εκατ. το α’ τρίμηνο

Η τράπεζα εμφάνισε ζημιές 169 εκατ. ευρώ από κέρδη 93 εκατ. πριν από έναν χρόνο. Τα έσοδά της υποχώρησαν κατά 21% σε 933 εκατ. Κατέγραψε, πάντως, εισροές νέων καταθέσεων αξίας 5,5 δισ. ευρώ στη διάρκεια του τριμήνου.

Monte dei Paschi: Ζημιές 169 εκατ. το α’ τρίμηνο

Η προβληματική, ιταλική τράπεζα Banca Monte dei Paschi di Siena ανακοίνωσε πως εμφάνισε ζημιές στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, εξαιτίας των μειούμενων εσόδων και έκτακτων δαπανών, καθώς «παλεύει» να ξαναμπεί σε τάξη αφότου ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση να την διασώσει το Δεκέμβριο.

Η τράπεζα κατέγραψε απώλειες 169 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, έναντι καθαρών κερδών 93 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα ακολουθούν δύο συνεχόμενες περιόδους απωλειών, συνολικού ύψους 3,54 δισ. ευρώ, κατά το δεύτερο μισό του περασμένου έτους, αφού η τράπεζα κατέγραψε μεγάλες απομειώσεις από κακά δάνεια.

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου υποχώρησαν 21% σε σχέση με πέρυσι, σε 933 εκατ., καθώς υποχώρησαν και τα καθαρά έσοδα από τόκους και οι προμήθειες.

Οι προβλέψεις για κόκκινα δάνεια μειώθηκαν κατά 11% σε 308 εκατ. ευρώ, από την ίδια περίοδο την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η τράπεζα διευκρίνισε πως τα αποτελέσματα τριμήνου δέχθηκαν πλήγμα από έκτακτα κόστη ύψους 131 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη ανέφερε πως είχε εισροές νέων καταθέσεων αξίας 5,5 δισ. ευρώ στη διάρκεια του τριμήνου, αφότου υπέστη απώλεια ρευστότητας 28 δισ. πέρυσι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v