Morgan Stanley: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη α’ τριμήνου

Τα τριμηνιαία κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 1,93 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι, διαμορφούμενα στα 9,75 δισ. δολάρια. Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων ήταν ισχυρή στο τρίμηνο, στο 10,7%.

Morgan Stanley: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη α’ τριμήνου

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε πως τα κέρδη α' τριμήνου αυξήθηκαν κατά 70%. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, πρόκειται για την τελευταία μεγάλη τράπεζα της Wall Street που δημοσιεύει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Η τράπεζα εμφάνισε κέρδη ύψους 1,93 δισ. δολάρια ή ενός δολαρίου ανά μετοχή, έναντι 1,13 δισ. δολαρίων ή 55 cents ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 25% σε 9,75 δισ. δολάρια από 7,79 δισ. την προηγούμενη χρονιά.

Αντίθετα, οι αναλυτές του Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 88 cents ανά μετοχή, από έσοδα ύψους 9,27 δισ. δολαρίων.

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων, μια μέτρηση κερδοφορίας που παρακολουθείται στενά, διαμορφώθηκε σε 10,7% στο τρίμηνο. Πρόκειται για μια ισχυρή αρχή προς τον στόχο του 10% που έχει θέσει ο διευθύνων σύμβουλος James Gorman για ολόκληρο το έτος.

Σε γενικές γραμμές, πελάτες του τμήματος trading έχουν σταθεί πιο ενεργοί, πιέζοντας ανοδικά τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και τονώνοντας τις δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου των τραπεζών.

Ωστόσο οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι για άλλες βασικές δραστηριότητες της Morgan Stanley. Στο trading μετοχών, όπου είναι η κορυφαία της Wall Street, παλεύει με χαμηλότερες προμήθειες και με την αυξανόμενη ροή χρημάτων προς παθητικούς διαχειριστές.

Οι μετοχές της τράπεζας έχουν υποχωρήσει 2,5% φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v