Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒοΕ: Σταθερό στο 5,25% το επιτόκιο της στερλίνας

Σταθερό στο 5,25% διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας το επιτόκιο της στερλίνας, κατά την τακτική συνεδρίαση του Μαρτίου. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη στην πλειοψηφία των αναλυτών.

ΒοΕ: Σταθερό στο 5,25% το επιτόκιο της στερλίνας
Σταθερό στο 5,25% διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας το επιτόκιο της στερλίνας, κατά την τακτική συνεδρίαση του Μαρτίου.

Η πλειοψηφία των αναλυτών περίμεναν την διατήρηση αμετάβλητης πιστωτικής πολιτικής, ενώ λιγότεροι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση στο 5%.

Οι περισσότεροι παρατηρητές εκτιμούν ότι το 9μελές διοικητικό συμβούλιο της Bank of England θα προχωρήσει στην επόμενη μείωση των επιτοκίων τον Απρίλιο ή τον Μάιο και οι προθεσμιακές αγορές προεξλοφλούν ότι το επιτόκιο της στερλίνας θα υποχωρήσει έως το 4,5% στα τέλη του έτους.

Η Bank of England έχει προχωρήσει σε δύο μειώσεις των βασικών επιτοκίων κατά τους τελευταίους τρεις μήνες. Το επιτόκιο του δολαρίου, μετά από τις επτά μειώσεις από την αμερικανική Federal Reserve, διαμορφώνεται στο 3%.

Αναμένονται στην συνέχεια οι αποφάσεις της ΕΚΤ για το επιτόκιο του ευρώ. Η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης προβλέπεται να κρατήσει το επιτόκιο στο 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v