Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις εκρήξεις κοντά στο λεωφορείο της Ντόρντμουντ

Αναβλήθηκε για τη Μ. Τετάρτη ο αγώνας της γερμανικής ομάδας με τη Μονακό. Άγνωστα τα αίτια των εκρήξεων που προκάλεσαν τον ελαφρύ τραυματισμό ενός παίκτη. Έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές. Το μήνυμα της καγκελαρίας και του Μάρτιν Σουλτς.

Τρεις εκρήξεις κοντά στο λεωφορείο της Ντόρντμουντ

Ενας παίκτης της Μπορούσια Ντόρντμουντ τραυματίστηκε από εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά στο λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα στο γήπεδο για τον αγώνα του Champions League με την Μονακό.  

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ και σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το γήπεδο.  Ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι εκρήξεις προήλθαν από παγιδευμένο αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν ότι συμπεραίνουν πως οι εκρήξεις προήλθαν από «συσκευές με εκρηκτική ύλη» και πρέπει να ληφθούν σοβαρά. 

Από τις εκρήξεις τραυματίστηκε ελαφρά ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ έσπασαν αρκετά τζάμια του πούλμαν.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλείας και δυνάμεις της πυροσβεστικής. 

Οπως μετέδωσε το OTE-TV, σε επικοινωνία μέσω SMS με τον διεθνή αμυντικό Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο τελευταίος είναι μία χαρά στην υγεία του.

Ο προγραμματισμένος για τις 21.45 ώρα Ελλάδας αγώνας με τη Μονακό για το Champions League αναβλήθηκε για την Μεγάλη Τετάρτη και θα διεξαχθεί μια ώρα νωρίτερα.

Αμέσως μετά το γεγονός η γερμανική ομάδα ζήτησε από τους φιλάθλους στο γήπεδο να παραμείνουν ψύχραιμοι, καθώς η αστυνομία θα διεξήγαγε έρευνες στο γήπεδο. «Θα σας ενημερώσουμε μόλις υπάρξουν νέα» πρόσθεσε η ομάδα στο Twitter.

Το χτύπημα ένωσε Γερμανούς και Γάλλους

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Σίγκνακλ Ίντουνα Παρκ, όταν έγινε γνωστή η είδηση της έκρηξης στο πούλμαν της Ντόρτμουντ. Οι οπαδοί της Μονακό, οι οποίοι ήταν ήδη στο γήπεδο, άρχισαν να τραγουδούν το όνομα της αντίπαλης ομάδας, προκαλώντας συγκίνηση στους Γερμανούς αλλά και σε όλο τον φίλαθλο κόσμο.









Οταν ανακοινώθηκε η αναβολή του αγώνα για αύριο, οι οπαδοί της Ντόρτμουντ, προσέφεραν κατάλυμα σε εκείνους της Μονακό για την επιπλέον ημέρα που θα έπρεπε να μείνουν στη Γερμανία.






Η ομάδα μετά την έκρηξη

Εκπρόσωπος Μέρκελ: Όλοι στο πλάι της Ντόρτμουντ

Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, με tweet του ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή που τραυματίστηκε, τον Ισπανό Μαρκ Μπάρτρα και στάθηκε στο πλάι της γερμανικής ομάδας.

«Καλή ανάρρωση Μαρκ Μπάτρα. Σπουδαία κίνηση από τους οπαδούς της Μονακό. Απόψε στεκόμαστε όλοι στο πλάι της Ντόρτμουντ», έγραψε χαρακτηριστικά.

O υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Μάρτιν Σούλτς, δήλωσε στο Twitter ότι είναι σοκαρισμένος και ευχήθηκε σε όλους τους οπαδούς να γυρίσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v