Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η σκωτσέζικη BrewDog πούλησε το 22,3% σε αμερικάνικο private equity

Η επένδυση των 264 εκατ. δολαρίων αποτιμά την σκωτσέζικη ζυθοποιία στο 1 δισ. δολάρια, δήλωσε στο CNBC ο συνιδρυτής της BrewDog, James Watt.

Η σκωτσέζικη BrewDog πούλησε το 22,3% σε αμερικάνικο private equity

Η σκωτσέζικη ζυθοποιία BrewDog πούλησε μερίδιο 22,3% στην αμερικάνικη εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων TSG Consumer Partners.

H συμφωνία έχει σαν στόχο να χρηματοδοτήσει τα σχέδια παγκόσμιας επέκτασης της ζυθοποιίας, μεταξύ των οποίων και το λανσάρισμα ξενοδοχείων για λάτρες της μπύρας.

Η επένδυση των 264 εκατ. δολαρίων αποτιμά την σκωτσέζικη εταιρεία στο 1 δισ. δολάρια, δήλωσε στο CNBC ο συνιδρυτής της BrewDog, James Watt.

Τα μισά περίπου από τα κεφάλαια, τα 124 εκατ. δολάρια, θα κατευθυνθούν στη δημιουργία νέων ζυθοποιείων στις ΗΠΑ, την Ασία και την Αυστραλία, καθώς και δύο ξενοδοχείων.

Τα υπόλοιπα 140 εκατ. δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για την επαναγορά μετοχών από τους υφιστάμενους μετόχους.

Από τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης το 2010, οι μετοχές της BrewDog έχουν εκτοξευτεί κατά 2,765%. «Οι περισσότεροι επενδυτές με τους οποίους έχω μιλήσει δεν ψάχνουν να πουλήσουν, αλλά είναι χαρούμενοι που έχουν την επιλογή να κατοχυρώσουν αυτά τα κέρδη» ανέφερε ο κ. Watt στο CNBC, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του ντιλ στους μετόχους.

Το ντιλ έχει λάβει την έγκριση του 95% των μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v