Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» στο χρηματιστήριο Μόσχας μετά την επίθεση

Ο φόβος για πρόβλημα στης σχέσεις Κρεμλίνου-Ουάσινγκτον μετά την αμερικανική επίθεση στη Συρία οδηγεί σε πτώση του χρηματιστηρίου της Μόσχας και του ρωσικού νομίσματος, που όμως μετριάζονται από το ράλι στις τιμές πετρελαίου και χρυσού. Πιέσεις και στην τουρκική λίρα.

«Βουτιά» στο χρηματιστήριο Μόσχας μετά την επίθεση
Ισχυρές πιέσεις δέχονται το ρούβλι και το χρηματιστήριο της Μόσχας, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ στη Συρία, εν μέσω ανησυχιών πως η ενέργεια αυτή θα δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις του Κρεμλίνου με την Ουάσινγκτον.

Το ρούβλι υποχωρεί κατά 1,07% έναντι του δολαρίου, στα 56,9103 ρούβλια, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Μαρτίου, στα 57,265 ρούβλια. Την ίδια ώρα, το χρηματιστήριο της Μόσχας καταγράφει απώλειες 2,7%.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στενός σύμμαχος του προέδρου της Συρίας, καταδίκασε την αμερικανική επίθεση, λέγοντας πως παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία, ενώ το Κρεμλίνο είπε επίσης πως η επίθεση αυτή επιφέρει «σοβαρό πλήγμα» στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ.

«Ο Πούτιν είναι διπλωματικά απομονωμένος. Αυτό δεν είναι καλό για τις συζητήσεις για άρση των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, άρα είναι αρνητικό για το ρούβλι», σύμφωνα με τον αναλυτή της Financial Orbit, Chris Bailey, όπως αναφέρει το MarketWatch. Ο ίδιος πάντως σημείωσε πως τα ράλι στο πετρέλαιο και στον χρυσό μετά την επίθεση βοηθούν ώστε να περιοριστεί η διολίσθηση στο ρωσικό νόμισμα, καθώς η Ρωσία είναι από τους κορυφαίους παραγωγούς και των δύο αυτών εμπορευμάτων.

Σημειώνεται πως οι τελευταίες εξελίξεις πιέζουν και την τουρκική λίρα, η οποία υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,3% στις 3,7248 λίρες ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v