Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Συρρίκνωση 0,7% στη βιομηχανική παραγωγή το Φεβρουάριο

Η συνολική παραγωγή δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν πολύ μικρότερη πτώση 0,1%. Ούτε η παραγωγή των εργοστασίων επιβεβαίωσε τους ειδικούς, καθώς μειώθηκε 0,1% έναντι προβλεπόμενης ανάπτυξης 0,3%.

Βρετανία: Συρρίκνωση 0,7% στη βιομηχανική παραγωγή το Φεβρουάριο

Η βρετανική βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο το Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία ONS. Αυτό οφείλεται σε υποχώρηση στην παραγωγή του μεταποιητικού τομέα και σε ασυνήθιστα ζεστές θερμοκρασίες για το μήνα, που μείωσαν τη ζήτηση για ηλεκτρικό και αέριο.

Σε μηνιαίους όρους, η παραγωγή μειώθηκε 0,7% το Φεβρουάριο, δηλαδή πολύ περισσότερο από την πτώση 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street Journal.

Η παραγωγή των εργοστασίων υποχώρησε 0,1%, έναντι προσδοκιών των αναλυτών για ανάπτυξη 0,3%.

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 2,8% και δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες της αγοράς για ανάπτυξη 3,3%.

Η ετήσια ανάπτυξη στη μεταποίηση επίσης ήταν απογοητευτική, με την παραγωγή στα εργοστάσια να ενισχύεται 3,3%, δηλαδή κατά 0,5 μονάδα λιγότερο από το αναμενόμενο.

Επιπλέον, ξεχωριστά στοιχεία της ONS κατέδειξαν σήμερα πως το συνολικό εμπορικό έλλειμμα της Βρετανίας διευρύνθηκε το Φεβρουάριο και διαμορφώθηκε σε 3,7 δισ. στερλίνες (4,62 δισ. δολάρια), έναντι τριών δισ. τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο εξαιρώντας κάποια μεταβλητά στοιχεία, η εικόνα στο εμπόριο βελτιώθηκε, τόνισε η στατιστική υπηρεσία, καθώς οι εισαγωγές υποχώρησαν περισσότερο από τις εξαγωγές.

Όπως υπενθυμίζει το MarketWatch, με την επιτάχυνση του πληθωρισμού να πιέζει τις καταναλωτικές δαπάνες -εδώ και χρόνια μέτρηση για τη βρετανική ανάπτυξη- οι οικονομολόγοι υπογραμμίζουν ότι η παραγωγή και το εμπόριο θα πρέπει να συμβάλουν περισσότερο για να αποτρέψουν μια οικονομική επιβράδυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v