Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Υψηλότερα από το αναμενόμενο ο PMI υπηρεσιών το Μάρτιο

Οι πάροχοι υπηρεσιών αύξησαν τις τιμές με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων 8,5 ετών, με αποτέλεσμα να κινηθεί ανοδικά ο δείκτης PMI. Πάντως οι μετρήσεις για μεταποίηση και κατασκευές κατέδειξαν επιβράδυνση τον περασμένο μήνα.

Βρετανία: Υψηλότερα από το αναμενόμενο ο PMI υπηρεσιών το Μάρτιο

Ο βρετανικός τομέας υπηρεσιών αναπτύχθηκε γρηγορότερα από το αναμενόμενο το Μάρτιο, καθώς οι εταιρίες αύξησαν τις τιμές τους με τον πιο γρήγορο ρυθμό εδώ και 8,5 χρόνια.

Το καλύτερο από το αναμενόμενο momentum στο PMI της IHS Markit για τις υπηρεσίες συνοδεύτηκε από ισχυρότερη ανάπτυξη σε νέες επιχειρήσεις, παρότι επιβραδύνθηκαν οι προσλήψεις.

Ο βασικός δείκτης δραστηριότητας κινήθηκε ανοδικά σε 55 από 53,3 το Φεβρουάριο. Η μέτρηση ήταν άνω του ορίου του 50 που διαχωρίζει ανάπτυξη από συρρίκνωση, αλλά και πολύ υψηλότερα της πρόβλεψης των οικονομολόγων για 53,4.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων η στερλίνα ενισχύθηκε 0,3% έναντι του δολαρίου αγγίζοντας το 1,2473.

Πάντως, ο PMI για τον τομέα των βρετανικών υπηρεσιών ήρθε αφότου παρόμοιες έρευνες έδειξαν αυτή την εβδομάδα ότι επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη στις κατασκευές και τη μεταποίηση το Μάρτιο.

Η Markit επεσήμανε πως οι τρεις δείκτες υπαινίσσονται οικονομική ανάπτυξη 0,4% για το πρώτο τρίμηνο, ποσοστό που είναι το πιο αδύναμο εδώ και έναν χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v