Η Spotify κατέληξε σε συμφωνία με την Universal Music

Οι καλλιτέχνες της Universal Music θα μπορούν να κυκλοφορούν άλμπουμ αποκλειστικά στη Spotify, με βάση συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο εταιρείες.

Η Spotify κατέληξε σε συμφωνία με την Universal Music

Η Spotify ανακοίνωσε την Τρίτη ότι υπέγραψε συμφωνία με την Universal Music, η οποία επιτρέπει σε καλλιτέχνες να κυκλοφορούν νέα άλμπουμ αποκλειστικά για την premium υπηρεσία της.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η πολυετής συμφωνία αδειοδότησης με την Universal Music μπορεί να κάνει τη Spotify πιο ελκυστική σε καλλιτέχνες της πρώτης, όπως η Taylor Swift, η Αdele, η Lady Gaga, οι Coldplay και ο Kayne West.

«Ξέρουμε πως δεν πρέπει κάθε άλμπουμ από κάθε καλλιτέχνη να κυκλοφορεί με τον ίδιο τρόπο και έχουμε εργαστεί σκληρά με την Universal Music για να αναπτύξουμε μια νέα, ευέλικτη πολιτική κυκλοφορία» ανέφερε ο πρόεδρος και CEO της σουηδικής εταιρείας, Daniel Ek.

«Oι καλλιτέχνες της Universal μπορούν να επιλέξουν να κυκλοφορήσουν νέα άλμπουμ για premium συνδρομές μόνο για δύο εβδομάδες, προσφέροντας στους συνδρομητές μια πρώτη ευκαιρία να εξερευνήσουν το ολοκληρωμένο δημιουργικό έργο, ενώ τα singles είναι διαθέσιμα σε όλο το Spotify για όλους τους ακροατές» σημείωσε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v