Bloomberg: Φερέγγυες οι Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca

Ο χαρακτηρισμός των τραπεζών αυτών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως φερέγγυες είναι σημείο –κλειδί, διότι έτσι θα μπορέσουν να ανακεφαλαιοποιηθούν χωρίς να γίνει bail-in.

Bloomberg: Φερέγγυες οι Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά πως οι Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca θα χρειαστούν περίπου 6,4 δισ. ευρώ για να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους, και θεωρεί πως οι δυο προβληματικές Ιταλικές τράπεζες είναι φερέγγυες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η ΕΚΤ προσδιόρισε τις κεφαλαιακές ανάγκες των δυο τραπεζών με βάση τα αποτελέσματα των stress test και άλλων υπολογισμών και έχει ενημερώσει για τα ευρήματά της το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας, σύμφωνα με τις πηγές.

Ο χαρακτηρισμός των τραπεζών αυτών ως φερέγγυες είναι σημείο –κλειδί, διότι έτσι μπορεί να γίνει ανακεφαλαιοποίησή τους χωρίς bail-in.

Οι Veneto και Vicenza θέλουν κρατικά κεφάλαια για την αναδιοργάνωσή τους, στο πλαίσιο της οποίας θα συγχωνευθούν για να λάβουν μια «προληπτική ανακεφαλαιοποίηση», η οποία χρειάζεται να εγκριθεί από την ΕΚΤ και την ΕΕ.

Εκπρόσωποι των δυο τραπεζών καθώς και της ΕΚΤ αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v