Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Audi εξαγοράζει εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ενδιαφέρεται για την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Silvercar στον διαμοιρασμό αυτοκινήτων, δήλωσε εκπρόσωπος της Audi.

H Audi εξαγοράζει εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων

H Αudi έχει κάνει πρόταση για την εξαγορά της εταιρείας ενοικιάσεων πολυτελών αυτοκινήτων Silvercar, καθώς στοχεύει να επεκταθεί στην αγορά διαμοιρασμού αυτοκινήτου.

Η Silvercar, η οποία ιδρύθηκε το 2012, προσφέρει αποκλειστικά για ενοικίαση ασημένια Audi A4. Η εταιρεία με έδρα το Όστιν του Τέξας δραστηριοποιείται σε 15 πόλεις των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το ποσό που θα καταβληθεί, αλλά ανέφεραν πως το ντιλ αναμένεται να κλείσει στο πρώτο μισό του έτους.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αγόρασε πέρυσι σε γύρο χρηματοδότησης μερίδιο μειοψηφίας στην Silvercar έναντι 28 εκατ. δολαρίων. Μεταξύ των επενδυτών σε εκείνο το γύρο ήταν και ένας εκ των ιδρυτών του Facebook, ο Εντουάρντο Σάβεριν.

Τα τελευταία χρόνια πολλές αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν πραγματοποιήσει εξαγορές εταιρειών ενοικίασης ή διαμοιρασμού αυτοκινήτων, με τελευταία την εξαγορά της Lyft από την General Motors.

O Λουκ Σνάιντερ, CEO της Silverchair δήλωσε πως η αγορά αυτοκινήτων «ετοιμάζεται για τις πιο ριζικές αλλαγές στην 120ετη ιστορία της σύγχρονης προσωρινής μετακίνησης».

Ο Μορίτς Ντρέσελ, εκπρόσωπος της Audi, ανέφερε πως η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για την αγορά ενοικίασης αυτή καθαυτή, αλλά για την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Silverchair στον διαμοιρασμό αυτοκινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v