Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Andris Piebalgs: ”Βλέπει” το πετρέλαιο στα 200$

Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να φτάσει έως και τα 200 δολ. ανά βαρέλι, προειδοποίησε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, κ. Andris Piebalgs, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα ”El Economista”.

Andris Piebalgs: ”Βλέπει” το πετρέλαιο στα 200$
Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να φτάσει έως και τα 200 δολάρια ανά βαρέλι, προειδοποίησε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, κ. Andris Piebalgs, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα ”El Economista”.

Η δήλωση του κ. Piebalgs, μόλις δύο ημέρες πριν από τη σύνοδο του OPEC, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική. Ο επίτροπος υποστηρίζει: ”Το 2004 που ξεκίνησαν να εργάζομαι στην Κομισιόν η τιμή του πετρελαίου βρισκόταν στα 52 δολάρια. Έχει διπλασιαστεί σε τρία χρόνια και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να απορρίψει το ενδεχόμενο να φτάσει τα 200 δολάρια εντός της επόμενης τριετίας”.

Σημειώνεται ότι τα 13 κράτη-μέλη του OPEC θα συναντηθούν στις 5 Μαρτίου στη Βιέννη και κάποια εξ αυτών έχουν εκφράσει την άποψη –αν και αυτό συνέβη πριν ο ”μαύρος χρυσός” φτάσει στα 100 δολάρια– να υπάρξει μείωση της ημερήσιας παραγωγής.

Πάντως, ο κ. Piebalgs υποστήριξε στη συνέντευξή του: ”Δεν θεωρώ πιθανή, δεν μπορώ καν να το φανταστώ, ότι ο OPEC θα προχωρήσει σε μείωση παραγωγής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v