Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποίησε 2 δισ. δολ. η Peloton Partners

Ένα από τα επιτυχέστερα hedge funds του Λονδίνου ”έσκασε”, όταν η Peloton Partners έθεσε προς πώληση τα ενεργητικά του ύψους 2 δισ. δολ. βασικού κεφαλαίου και πάγωσε τα υπόλοιπα κεφάλαιά του, εξαιτίας μοχλευμένων τοποθετήσεων σε ενυπόθηκα δάνεια.

Ρευστοποίησε 2 δισ. δολ. η Peloton Partners
Ένα από τα επιτυχέστερα hedge funds του Λονδίνου ”έσκασε”, όταν η Peloton Partners έθεσε προς πώληση τα ενεργητικά του ύψους 2 δισ. δολ. βασικού κεφαλαίου και πάγωσε τα υπόλοιπα κεφάλαιά του, καθώς, εξαιτίας μοχλευμένων τοποθετήσεων σε ενυπόθηκα δάνεια, δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πιστωτών. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, οι τράπεζες προχωρούν σε κατάσχεση ενεργητικών της Peloton Partners.

Η είδηση για την κρίση στο κεφάλαιο ABS της Peloton, που μόλις τον περασμένο μήνα ανακηρύχτηκε το καλύτερο νέο hedge fund σταθερού εισοδήματος, πίεσε τα υψηλής ποιότητας στεγαστικά δάνεια στα οποία έχει επενδύσει στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, καθώς οι traders ετοιμάζονται για ”ξεφόρτωμα” ενεργητικών 9 δισ. δολ.

Οι ζημίες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές γιατί το Peloton ABS ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους της αμερικανικής κρίσης subprime, έχοντας ενισχυθεί 87% πέρυσι, εξαιτίας τοποθετήσεων σε χαμηλής ποιότητας στεγαστικά δάνεια.

Τον περασμένο μήνα όμως ο κ. Ron Beller, εκ των ιδρυτών, δήλωσε στους ”Financial Times” ότι η εταιρία έχει αρχίσει τις επενδύσεις σε ”καλής ποιότητας ενεργητικά που διαπραγματεύονται με μεγάλη έκπτωση στην τιμή” όπως μεγάλες θέσεις σε ενυπόθηκα βαθμολογίας ΑΑΑ. ”Είναι κλασική περίπτωση μόχλευσης που πάει στραβά”, δήλωσε ένας επενδυτής, προσθέτοντας: ”Δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα περιορίζεται μόνο εκεί”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v