Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση 4 δισ. δολ. της Eni στην Βενεζουέλα

Ο ιταλικός όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni, θα επενδύσει 4 δισ. δολάρια στην Βενεζουέλα, στο πρώτο μεγάλο συμβόλαιο δέσμευσης που εξασφαλίζει δυτική πετρελαϊκή εταιρία από το 2005 που άρχισαν οι επανεθνικοποιήσεις.

Επένδυση 4 δισ. δολ. της Eni στην Βενεζουέλα
Ο ιταλικός όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni, θα επενδύσει 4 δισ. δολάρια στην Βενεζουέλα, στο πρώτο μεγάλο συμβόλαιο δέσμευσης που εξασφαλίζει δυτική πετρελαϊκή εταιρία από το 2005 που άρχισε ο Πρόεδρος Hugo Chávez να επανεθνικοποιεί τα πετρελαϊκά έργα της χώρας.

Η Eni έκλεισε κατ’αρχήν συμφωνία με την PDVSA, την κρατική επιχείρηση πετρελαίου της Βενεζουέλας, για την ανάπτυξη περιοχής στην ζώνη Ορινόκο, που θεωρείται ότι κρύβει ένα από τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά κοιτάσματα της υφηλίου.

Με την επένδυση, η Eni ”ανοίγεται” περισσότερο στον κίνδυνο νέων επανεθνικοποιήσεων, αλλά αποκτά παράλληλα πρόσβαση στα ογκώδη αποθέματα της λατινοαμερικανικής χώρας πριν τους ευρωπαίους και αμερικανούς ανταγωνιστές της.

Την συμφωνία πρόκειται να υπογράψουν ο Paolo Scaroni, διευθύνων σύμβουλος της Eni και ο υπουργός Ενέργειας της Βενεζουέλας, Rafael Ramírez, παρουσία του κ. Chávez και του Ιταλού υπουργοού Εξωτερικών, Massimo D’Alema, στο Καράκας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v