Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαμπρό συμβόλαιο 35 δισ. δολ. της EADS στις ΗΠΑ

Η EADS, εξασφάλισε λαμπρή νίκη στις ΗΠΑ, κερδίζοντας συμβόλαιο ύψους 35 δισ. δολ. για αεροσκάφη τροφοδοσίας εν πτήσει στην Air Force. ”Είναι υπέροχο να νικάς την Boeing,” δήλωσε ο L.Gallois.

Λαμπρό συμβόλαιο 35 δισ. δολ. της EADS στις ΗΠΑ
Ο ευρωπαϊκός αμυντικός όμιλος EADS, εξασφάλισε λαμπρή νίκη στον αγώνα διείσδυσης στην αμερικανική αγορά αμύνης, κερδίζοντας συμβόλαιο ύψους 35 δισ. δολ. για την διάθεση αεροσκαφών τροφοδοσίας εν πτήσει στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Η EADS και η Northrop Grumman, η εταίρος της στις ΗΠΑ, νίκησαν αναπάντεχα την Boeing, που είναι μέχρι σήμερα η μόνη προμηθευτής αεροσκαφών επανατροφοδοσίας, στο συμβόλαιο η αξία του οποίου μπορεί να ξεπεράσει τα 100 δισ. δολ.

Η ομάδα θα αναλάβει αρχικά την διάθεση 179 αεροσκαφών χρησιμοποιώντας ένα τροποποιημένο μοντέλο επιβατικού Airbus A330.

Ενδεχομένως όμως η Air Force να επιλέξει το εν λόγω αεροσκάφος για να αντικαταστήσει όλον τον στόλο, που ανέρχεται στα 600 τάνκερ τροφοδίας εν πτήσει, στις ερχόμενες δεκαετίες.

Ο Louis Gallois, διευθύνων σύμβουλος της EADS, δήλωσε ότι το συμβόλαιο αποτελεί ”ορόσημο για την EADS” στην μεγαλυτερη αμυντική αγορά του πλανήτη. ”Είναι υπέροχο να νικάς την Boeing,” δήλωσε στους ”Financial Times.” ”Είναι το καλύτερο συμβόλαιο της ζωής μου.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v