Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση HSH κατά UBS για τραπεζικά ...απόβλητα

Η ελβετική τράπεζα UBS κατηγορείται από γερμανικό οίκο ότι ξεφορτώθηκε τις πλέον ”τοξικές” από τις επενδύσεις subprime στους πελάτες της.

Μήνυση HSH κατά UBS για τραπεζικά ...απόβλητα
Η ελβετική τράπεζα UBS, από τα μεγαλύτερα ”θύματα” ήδη της κρίσης στις ενυπόθηκες επενδύσεις, ήλθε αντιμέτωπη και με νομική προσφυγή, με την κατηγορία ότι ξεφορτώθηκε τις πλέον ”τοξικές” από αυτές τις επενδύσεις στους πελάτες της.

Με την προσφυγή, που αποτελεί μια σπάνια εσωτερική άποψη για τις συναλλαγές που βρίσκονται πίσω από την τρέχουσα κρίση, η μικρομεσαία γερμανική τράπεζα HSH Nordbank κατηγορεί την UBS ότι της πούλησε 500 εκατ. δολάρια σε σύνθετες επενδύσεις, τις οποίες στη συνέχεια το –χρεοκοπημένο πλέον- hedge fund της UBS, Dillon Read Capital Management, χρησιμοποίησε στη συνέχεια ως ”δοχείο απορριμάτων” για προβληματικά χρεόγραφα subprime στεγαστικών πιστώσεων.

Η γερμανική τράπεζα κατηγορεί την UBS ότι οι κινήσεις αυτές επέφεραν ζημίες τουλάχιστον 275 εκατ. δολαρίων. Την προσφυγή κατέθεσε η HSH σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ”Wall Street Journal” που αναφέρει τις εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v