Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Αύξηση επιτοκίων «σχετικά σύντομα» βλέπουν πολλοί αξιωματούχοι

Μικρό το ρίσκο για σημαντική αύξηση των πληθωριστικών, εκτιμούν οι κεντρικοί τραπεζίτες. Αβεβαιότητα για τις δημοσιονομικές πολιτικές του Τραμπ και τους κινδύνους από μια υπερβολική ενίσχυση του δολαρίου.

Fed: Αύξηση επιτοκίων «σχετικά σύντομα» βλέπουν πολλοί αξιωματούχοι

Tην στήριξη προς μια αύξηση των επιτοκίων «σχετικά σύντομα» αν η οικονομία παραμείνει σε τροχιά ή ενισχυθεί, εξέφρασαν πολλοί αξιωματούχοι της Fed, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το Φεβρουάριο.

«Πολλοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την άποψη πως μπορεί να είναι κατάλληλη μια αύξηση των ομοσπονδιακών επιτοκίων σχετικά σύντομα αν οι εισερχόμενες πληροφορίες για την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό ευθυγραμμίζονται ή είναι ισχυρότερες από τις τρέχουσες προσδοκίες ή αν αυξηθούν τα ρίσκα για υπέρβαση των στόχων της Επιτροπής για την πλήρη απασχόληση και τον πληθωρισμό» αναφέρεται στα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Αν και η πλειονότητα των αξιωματούχων τάχθηκε υπέρ μιας αύξησης «σχετικά σύντομα», οι περισσότεροι έδειξαν να θεωρούν μικρό το ρίσκο για μια υπέρμετρη άνοδο του πληθωρισμού.

Πολλά μέλη της Fed «συνέχισαν να βλέπουν μόνο ένα ήπιο ρίσκο στο σενάριο στο οποίο η ανεργία θα ξεπερνούσε σημαντικά το μακροπρόθεσμα φυσιολογικό σενάριο και οι πληθωριστικές πιέσεις θα αυξάνονταν σημαντικά».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα πρακτικά από τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου αποκαλύπτουν πως οι αξιωματούχοι να είναι αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα σχετικά με τα δημοσιονομικά σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ και τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργηθούν από μια άνοδο του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v