Ιστορικό υψηλό για τη μετοχή της Goldman Sachs

Οι ελπίδες πως η διακυβέρνηση Τραμπ θα ενισχύσει την κερδοφορία τόνωσαν τη μετοχή της τράπεζας, που παραδοσιακά ωφελείται από τέτοιου είδους πολιτικές. Η μετοχή ενισχύθηκε κατά 1,3% την Τρίτη και έκλεισε στα 249,46 δολάρια.

Ιστορικό υψηλό για τη μετοχή της Goldman Sachs

Η μετοχή της Goldman Sachs πέτυχε ένα ρεκόρ 10 ετών και άγγιξε νέο υψηλό με το κλείσιμο της Τρίτης, καθώς τονώθηκε από την ελπίδα ότι η διακυβέρνηση Τραμπ θα φέρει μια μίξη υψηλών επιτοκίων-χαμηλών φόρων-χαλαρών κανονισμών, που θα ενισχύσει την κερδοφορία.

Όλες οι τράπεζες βρίσκονται εν μέσω ισχυρού ράλι από τις 8 Νοεμβρίου, οπότε ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, αλλά ελάχιστες τα έχουν πάει τόσο καλά όσο η Goldman Sachs, επισημαίνουν οι Financial Times. Η τράπεζα συνήθως ωφελείται περισσότερο από τους αντιπάλους της, τόσο από τις πιο δραστήριες αγορές όσο και από τους πιο ήπιους κανόνες που διέπουν το trading.

Η τιμή της μετοχής ενισχύθηκε 1,3% την Τρίτη και έκλεισε στα 249,46 δολάρια, ενώ οι αναλυτές αποδίδουν την άνοδο στις υγιείς συνθήκες στις αγορές χρέους και μετοχών, αλλά και στην παρατεταμένη πίεση προς τις ρυθμιστικές αρχές να χαλαρώσουν τους περιορισμούς που έχουν εφαρμόσει μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Η Goldman Sachs είχε θεσπίσει το προηγούμενο υψηλό ονομαστικό ρεκόρ της στις 31 Οκτωβρίου του 2007 -με τιμή κλεισίματος στα 247,92 δολάρια- όταν οι επενδυτές ακόμη «συνωστίζονταν» στις μεγάλες τράπεζες, πεπεισμένοι ότι θα μπορούσαν να αποφύγουν τις ζημιές από την αγορά κατοικιών που έφθινε.

Η τράπεζα θέλει λίγο ακόμη για να εξαλείψει και το ημερήσιο υψηλό ρεκόρ της στα 250,70 δολάρια, το οποίο επίσης παγιώθηκε πριν από 10 χρόνια.

Όπως επισημαίνουν οι FT, μετά το 37% που έχει καταγράψει τους τελευταίους μήνες, μόλις δυο μεταξύ 31 αναλυτών προτείνουν στους επενδυτές να πουλήσουν τη μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v