Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UniCredit: Ανησυχία για την παγκόσμια ανάπτυξη

Η ευρωστία της οικονομικής ανάπτυξης και όχι οι εντεινόμενες πληθωριστικές πιέσεις θα πρέπει να προκαλέσουν μεγαλύτερη ανησυχία εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη της UniCredit, δίχως να αποκλείουν νέα προβλήματα από την πιστωτική κρίση.

UniCredit: Ανησυχία για την παγκόσμια ανάπτυξη
Η ευρωστία της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και όχι οι εντεινόμενες πληθωριστικές πιέσεις θα πρέπει να προκαλέσουν μεγαλύτερη ανησυχία, εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη της UniCredit, δίχως να αποκλείουν νέα προβλήματα από την πιστωτική κρίση.

O κ. M. Annunziata (Global Head of Economics) εκτίμησε ότι στους ισολογισμούς των τραπεζών θα εμφανιστούν νέες ζημίες, ενώ θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποκατασταθεί η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη.

Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ, εκτίμησε ότι η FED θα περικόψει τα επιτόκια έως το 2%, ενώ εμφανίστηκε εν μέρει υπέρμαχος της θεωρίας του decoupling, τονίζοντας ότι μια ήπια ύφεση της αμερικανικής οικονομίας δεν θα πλήξει σημαντικά την ευρωπαϊκή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ”η ανάπτυξη διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο”.

Ο κ. M. Blum (Head of EMEA Economics) υπογράμμισε την ανάγκη εστίασης στα θεμελιώδη κάθε αναδυόμενης αγοράς ξεχωριστά, ενώ εκτίμησε ότι η ισχυρή άνοδος των αγροτικών προϊόντων θα δημιουργήσει μέσω της κατανάλωσης επιταχυνόμενες πληθωριστικές πιέσεις.

Μάλιστα, προσδιόρισε τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τις Βαλτικές χώρες ως κράτη που θα παρουσιάσουν επιβράδυνση της ανάπτυξης λόγω του πληθωρισμού.

Μεγαλύτερη διάρκεια απ’ ό,τι αναμένεται θα έχουν οι επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης εκτίμησε ο κ. J. Felsenheimer (Head Credit Strategy), προσθέτοντας ωστόσο ότι εφόσον οι επενδυτές έχουν ρευστότητα και μπορούν να αντέξουν τη μεταβλητότητα τότε θα βρουν πολύ ελκυστικές ευκαιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v