Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ινδία: Απεργούν οι οδηγοί του Uber

Οι οδηγοί διαμαρτύρονται ότι το Uber τους υποσχέθηκε ευκαιρίες για υπερβολικά υψηλά κέρδη για να τους προσελκύσει να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα.

Ινδία: Απεργούν οι οδηγοί του Uber

Οι οδηγοί τoυ Uber απεργούν για τέταρτη ημέρα στην πρωτεύουσα της Ινδίας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις αμοιβές τους.

Οι περισσότεροι οδηγοί της υπηρεσίας διαμοιρασμού μετακινήσεων ήταν αποσυνδεδεμένοι από την εφαρμογή τη Δευτέρα, μετά από ένα Σαββατοκύριακο στο οποίο πολλοί οδηγοί δεν εργάστηκαν σε πόλεις όπως η Μπανγκαλόρ και Ιντεραμπάντ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι οδηγοί διαμαρτύρονται ότι το Uber τους υποσχέθηκε ευκαιρίες για υψηλά κέρδη για να τους προσελκύσει να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα. Αλλά υποστηρίζουν πως η ελάχιστη αμοιβή έχει επανειλημμένα μειωθεί, όπως και άλλα κίνητρα που τους είχαν δοθεί.

Οδηγός του Uber, ο οποίος προηγουμένως κέρδιζε 900 δολάρια το μήνα αντιγράφοντας νομικά και ιατρικά έγγραφα, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα πως πείστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να αρχίσει να οδηγεί Uber στο Νέο Δελχί μετά από πιεστικά τηλεφωνήματα υπαλλήλων της εταιρείας με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο.

«Μας είπαν πως η δουλειά μας θα ήταν να οδηγούμε το αυτοκίνητο, που θα μας απέφερε περίπου 150.000 ρουπίες αν εργαζόμασταν 12 ώρες την ημέρα» σημείωσε. Αρχικά, το ποσό που έβγαζε ήταν κοντά στο νούμερο αυτό, κερδίζοντας 100.000 ρουπίες. Ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε δραματικά. «Τώρα δεν μπορούμε να βγάλουμε 10.000 ρουπίες το μήνα αν εργαζόμαστε 14 ή 15 ώρες την ημέρα. Θέλουμε ότι μας υποσχέθηκαν» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v