Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bild:«Βαρέθηκε η Γερμανία τη Μέρκελ;»

«Βαρέθηκε η Γερμανία τη Μέρκελ;» ρωτά η Bild, μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης του INSA, που φέρνει μπροστά το SPD με 31% έναντι του 30% που συγκεντρώνει το συντηρητικό μπλοκ της καγκελαρίου.

Bild:«Βαρέθηκε η Γερμανία τη Μέρκελ;»
Η γερμανική εφημερίδα Bild αμφισβητεί ανοιχτά την εκ νέου υποψηφιότητα της Άνγκελα Μέρκελ για την καγκελαρία της χώρας, ενώ διερωτάται αν οι ψηφοφόροι έχουν βαρεθεί την καγκελάριο, μετά τη νέα δημοσκόπηση που έδειξε πως οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έχουν προβάδισμα έναντι των Συντηρητικών (CDU/CSU).

«Βαρέθηκε η Γερμανία τη Μέρκελ;» ρωτά στον τίτλο της, μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης του INSA για λογαριασμό της Bild, η οποία φέρνει μπροστά το SPD με 31% έναντι του 30% που συγκεντρώνει το συντηρητικό μπλοκ της Μέρκελ.

Το SPD ερχόταν για χρόνια δεύτερο στις δημοσκοπήσεις, ενώ η τελευταία φορά που είχε κερδίσει σε εκλογές ήταν το 2002, υπό τον Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Όμως το SPD φαίνεται πως «ξαναπαίρνει τα πάνω του», μετά τον ορισμό του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στην «κεφαλή» του κόμματος.

Πάντως, η Bild σημειώνει πως σε κάθε περίπτωση, ένας αμφίρροπος αγώνας μεταξύ SPD και του CDU/CSU, «είναι καλός για τη Γερμανική Δημοκρατία», προσθέτοντας πως η αναβίωση του SPD καθιστά λιγότερο πιθανό τον σχηματισμό ενός ακόμα μεγάλου συνασπισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v