Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Tραμπ ξεκινάει την απορρύθμιση των περιορισμών Ομπάμα στη Wall Street

Την πρόθεση του να χαλαρώσει τους ρυθμιστικούς κανόνες για τις τράπεζες που ψηφίστηκαν μετά την κρίση του 2008 εξέφρασε ο Τραμπ. Υπέγραψε διάταγμα για την επανεξέταση του νόμου Dodd-Frank.

O Tραμπ ξεκινάει την απορρύθμιση των περιορισμών Ομπάμα στη Wall Street

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε δύο διατάγματα για την μεταρρύθμιση του ρυθμιστικού πλαισίου του χρηματοοικονομικού τομέα.

«Σήμερα υπογράφουμε τις βασικές αρχές για τη ρύθμιση του χρηματοοικονομικού συστήματος των ΗΠΑ» δήλωσε ο κ. Τραμπ.

Το ένα διάταγμα αφορά την επενεξέταση του νόμου Dodd-Frank που ψηφίστηκε μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, το διάταγμα «περιλαμβάνει καθοδηγητικές αρχές που θέτουν τις προϋποθέσεις για ένα ρυθμιστικό σύστημα που μειώνει το ρίσκο, ενθαρρύνει την ανάπτυξη και το κυριότερο προστατεύει τους καταναλωτές».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Dodd-Frank μια καταστροφική πολιτική. «Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα να αλλάξουμε τον τρόπο που προσεγγίζουμε την χρηματοοικονομική ρύθμιση» πρόσθεσε.

Το δεύτερο διάταγμα προβλέπει την επανεξέταση του κανονισμού της κυβέρνησης Ομπάμα που αναγκάζει τους επενδυτικούς συμβούλους να δρουν προς το συμφέρον των πελατών τους.

«Περιμένουμε να κόψουμε μεγάλο μέρος του Dodd-Frank γιατί ειλικρινά έχω τόσους πολλούς φίλους μου, πολύ καλούς επιχειρηματίες που δεν μπορούν να δανειστούν χρήματα» είπε ο κ. Τραμπ. «Οι τράπεζες δεν τους αφήνουν να δανειστούν εξαιτίας των κανόνων και κανονισμών στον Dodd-Frank» πρόσθεσε.

Ωστόσο η δυνατότητα του πρόεδρου να τροποποιήσει από μόνος του τον νόμο είναι περιορισμένη. Μόνο το Κογκρέσο μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο νόμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v